vr 23 september - 20:00

Agenda, Events

Forró Nacht met Forró do João band

De tweede editie van Forró Nacht met Forró do João band vindt plaats op 23 september in Het Koorenhuis. Dit wil je niet missen!

Als accordeonist speelde hij meer dan 10 jaar bij Bibi Ferreira en trad op met artiesten als Geraldo Azevedo en Amelinha. In deze show speelt João accordeon, begeleid door zabumba (Clayton Barros) en triangel (Dudu Capoeira). Het repertoire van de avond is specifiek bedoeld voor dans en omvat liederen van componisten zoals Geraldo Azevedo, Flávio José en Alceu Valença, evenals instrumentale stukken van Sivuca, Dominguinhos en Camarão.

Wat is Forró?
Forró is muziek. Forró is dans. Forró is cultuur. Forró is geschiedenis
. Geboren dankzij de verschillende culturele invloeden in het noordoosten van Brazilië, en daar eerst populair in de landelijke gebieden, veroverde de stijl al snel het hele land. Forró als muzikaal genre omvat veel verschillende ritmes, zoals xote, baião, côco, xaxado, forró (ook de naam van een ritme binnen het genre), arrastapé en rojão. De typische Forró-band bestaat uit een zabumba, een accordeon en een triangel.

Forró Den Haag is ontstaan uit onze liefde voor deze Braziliaanse dans en haar cultuur. Het team werkt eraan om deze geweldige dans te promoten door middel van lessen, workshops en feesten. Het doel is om meer mensen te inspireren en een forró gemeenschap op te bouwen in Den Haag.

Forró do João Band
João Bittencourt – zang en accordeon
Clayton Barros – zabumba
Dudu Capoeira – triangel

Datum: 23 september
Tijd: 20:00 – 01:00
Locatie: Het Koorenhuis café

Toegangsprijs:
Voorverkoop op www.forrodenhaag.nl/events
(t/m 23 september)
€ 12,50 voor volwassenen, € 10,00 voor studenten
Aan de deur (ALLEEN PIN)
€ 15,00 voor volwassenen, € 12,50 voor studenten

Facebook-evenement: https://fb.me/e/2L8b303Xb