vr 27 mei - 20:00

Agenda, Muziek

Forró Nacht met Forró do João band

Forró is muziek. Forró is dans. Forró is cultuur. Forró is geschiedenis.

Forró do João Band

  • João Bittencourt – zang en accordeon
  • Helena Bittencourt – zang en triangel
  • Dudu Capoeira – zabumba

Tijdens de Forró Nacht treedt de Forró do João Band op. Als accordeonist speelde João meer dan 10 jaar bij Bibi Ferreira en trad op met artiesten als Geraldo Azevedo en Amelinha. In deze show speelt hij accordeon begeleidt door zabumba (Dudu Capoeira) en triangel (Helena Bittencourt). Het repertoire van deze avond is specifiek bedoeld voor dans en omvat liederen van componisten als Geraldo Azevedo, Flávio José en Alceu Valença, evenals instrumentale stukken van Sivuca, Dominguinhos en Camarão.

Wat is Forró?

Forró is muziek, Forró is dans, Forró is cultuur, Forró is geschiedenis.

Geboren dankzij de verschillende culturele invloeden in het noordoosten van Brazilië, en daar eerst populair in de landelijke gebieden, veroverde de stijl al snel het hele land. Forró als muzikaal genre omvat veel verschillende ritmes, zoals xote, baião, côco, xaxado, forró (ook de naam van een ritme binnen het genre), arrastapé en rojão. De typische Forró-band bestaat uit een zabumba, een accordeon en een triangel.

Over ons

Forró Den Haag is ontstaan ​​uit onze liefde voor deze Braziliaanse dans en haar cultuur. Het team werkt eraan om deze geweldige dans te promoten door middel van lessen, workshops en feesten zoals deze Forró Nacht! Het doel is om meer mensen te inspireren en een forró gemeenschap op te bouwen in Den Haag.

Datum: 27 mei
Tijd: 20:00 – 01:00 uur
Locatie: Foyer in Het Koorenhuis
Tickets: €15 voor volwassenen & €12 voor studenten

Contacteer Forró Den Haag voor meer info: