vr 29 november - 19:00

Jazz

Europalia: Lucian Ban & Mat Maneri – Oedipe Redux / Alex Simu Quintet – Echoes of Enescu

“ProJazz in het Koorenhuis” (i.s.m. Europalia). Een serie met avondvullende programma’s én de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

In samenwerking met Europalia wordt het werk van de belangrijkste Roemeense klassieke componist van de 20ste eeuw in een spannend jazz-jasje gestoken.

Het Alex Simu Quintet reflecteert in een mix van eigen composities en het klassieke werk van Enescu op verleden, heden en toekomst van Boekarest, de geboortestad van klarinettist en Gouden Kalf winnaar Alex Simu.

Bezetting Alex Simu Quintet: Alex Simu, klarinetten (RO/NL); Franz Von Chossy, piano (DU/NL); George Dumitriu, altviool/gitaar (RO/NL); Mattia Magatelli (contrabas (IT)); Kristijan Krajncan, cello/drums (SI)

De Grammy-genomineerde Amerikaanse violist Mat Maneri en de bejubelde Roemeense pianist Lucian Ban maakten een nieuw arrangement van het magnum opus van George Enescu: de opera Oedipe. Ze spelen met een topbezetting, die onder andere bestaat uit percussionist Tom Rainey, een van de meest gevraagde sessiemuzikanten van New York, en de meesterlijke vocalisten Jen Shyu en Theo Bleckmann. En wat dacht u van de Franse grootmeesterLuis Sclavis op klarinet & basklarinet?

Bezetting Oedipe Redux: Mat Maneri, altviool & arrangementen; Lucian Ban, piano & arrangementen; Luis Sclavis, klarinet & basklarinet; Theo Bleckmann, stem; Jen Shyu, stem & Zuid-Aziatische instrumenten; Ralph Alessi, trompet; John Hebert, contrabas; Tom Rainey, drums

https://www.youtube.com/watch?v=MTKZDQaMZmI&feature=youtu.be

PROGRAMMA

19:00 Aanvang Dinner
19:15 Jong jazztalent (Foyer)
20:30 Alex Simu Quintet – Echoes of Enescu (Grote Zaal)
21:15 pauze
21:30 Lucian Ban & Mat Maneri – Oedipe Redux (Grote Zaal)
22:15 After-party (foyer)  ft. DJ Jazz Min Lau

Dinner & Jazz: Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Dinner ticket is inclusief 1 drankje.

TICKETS

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders:
Tickets aan de kassa € 9,-, op vertoon van de pas
Combiticket diner & jazz (inclusief 1 drankje): € 21,-.

Reserveer uw combiticket Voor een combiticket dient u in alle gevallen uw maaltijd tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert te bevestigen viainfo@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Geef ook aan of uw voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is een drankje naar keuze inbegrepen. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

KASSA OPEN: 18:45

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Europalia en maakt deel uit van een samenwerking tussen ‘ProJazz en het Koorenhuis’: Een serie met avondvullende programma’s én de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.