do 12 maart - 20:15

Agenda, Concert, Jazz

Regentenkamer: Cuba in New York – Teepe presents Michael Philip Mossman

Michael Philip Mossman is sinds zijn 17e actief in het internationale jazzcircuit, toert over de hele wereld en neemt albums op met gerenommeerde artiesten zoals Dizzy Gillespie, Tito Puente en Edde Palmieri.

**Wij krijgen zojuist te horen dat Michael Philip Mossman zijn reis naar Europa heeft afgezegd ivm het corona-virus. Hij speelt vanavond dus helaas niet mee in het Cuba in New York programma van Joris Teepe. De rest van de band + vervanger wel. Het wordt sowieso een prachtig concert. **

NB! Dit concert gaat vanavond door.

Michael Philip Mossman is niet de minste. Sinds zijn 17e is hij actief in het internationale jazzcircuit, toert hij de hele wereld over en neemt hij albums op met zijn eigen groep en vele gerenommeerde artiesten als Dizzy Gillespie, Tito Puente en Edde Palmieri. Ander bekend werk van Mossman zijn de soundtracks van de films ‘Bossa Nova’ en ‘Chico and Rita’. Mossman dirigeerde verder het Bilbao Symphonic Orchestra in Spanje en hij componeerde en arrangeerde voor het Philadelphia Orchestra, Joe Henderson’s Big Band Album, het Carnegie Hall Jazz Orchestra, Count Basie Orchestra, Charles Mingus Orchestra en nog veel meer orkesten. Momenteel is hij docent en hoofd Jazz Studies aan de Aaron Copland School of Music van Queens College in New York City.

Michael Ph. Mossman – trumpet
Miguel Martinez – sax
Joris Teepe – bass
Nils Fisher – percussion

New York in de Regentenkamer
De Jazzopleiding ‘New York comes to Groningen’ is 18 jaar geleden (in 2001) bedacht door jazz bassist Joris Teepe. Deze (oorspronkelijk Haagse) musicus woont al 25 jaar in New York en introduceerde een idee om 15 topmusici uit de New Yorkse jazzscene in wekelijkse roulatie les te laten geven aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zie video New York comes to Groningen.

Aanvang: 20:15
Eindtijd: 22:30

Tickets   € 15 (voorverkoop) / € 17.50 (deur)

Dit concert is een samenwerking tussen ‘Regentenkamer en het Koorenhuis’.