za 2 oktober - 19:30

News

Black Achievement Month | Kick-Off

De zesde editie van de Black Achievement Month staat in het teken van ‘Verbonden Generaties’. Rolmodellen uit verschillende Afrikaanse en Afro Caribische gemeenschappen staan de hele maand oktober centraal. Op diverse locaties in de stad, zoals het Koorenhuis, Het Nationale Theater, Mauritshuis en Beeld en Geluid Den Haag, is een gevarieerd en veelzijdig programma te zien dat in het teken staat van black excellence.

Den Haag in teken van verbinding tijdens Black Achievement Month

Opening Haagse Editie in het Koorenhuis
Black Achievement Month Den Haag wordt op zaterdag 2 oktober om 19:30 uur geopend tijdens een besloten kick-off in het Koorenhuis, met o.a. een openingsspeech door Marian Markelo, performances van Dimoh en Daniëlle Zawadi en een interview met theatermaker José Tojo. Het programma wordt gehost door Maria Toko.

Hoogtepunten uit het programma
In het Koorenhuis is er verder een divers programma te zien en beleven. Haagse spoken word fenomeen Daniëlle Zawadi brengt haar eerste one-woman show Alstublieft Zawadi. Mushroom Mosis doet een release van zijn EP The Wellspring en er is een talk over Black Entrepreneurship in het teken van rust met host Nike Ayinla. Op de Kids Day staan kinderen van 4 tot 12 jaar centraal en kunnen zij meedoen aan diverse activiteiten, zoals de Marron verhalen vertelkunst Mato en Awasa dansles door Kula Skoro, creatieve geschiedenisles van Skippy & Flo, een kids haarworkshop van The Natural Hair Club en een kinderboekenmarkt.  

In Concordia CC lanceert Dipsaus de podcast-reeks De Goede Immigrant die zij in samenwerking met de VPRO hebben gemaakt. 

De kick- off van de Haagse Black Achievement Month is een besloten opening en is alleen voor genodigden. Breng je binnenkort een bezoek aan het Koorenhuis? Lees hier meer over onze maatregelen. 

Op www.bamdenhaag.nl is een compleet en actueel overzicht van het programma van Black Achievement Month Den Haag te vinden. 

Tijd:
19.30 uur (inloop)
20.00 uur (start programma)

Landelijk initiatief
Black Achievement Month Den Haag is een samenwerking van PRINS27, Theaters Diligentia & PePijn, Het Nationale Theater, Beeld en Geluid Den Haag, Filmhuis Den Haag, Stichting Powered By DeeDee, Orisun Studio’s, Korzo en Het Mauritshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818. 

Black Achievement Month is een landelijk initiatief en vindt verder nog plaats in Amsterdam, Almere, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Middelburg en Utrecht.