za 10 oktober - 20:00

Agenda

Black Achievement Month| Coming Out Day X Yoniverse (Uitverkocht)

De hele maand oktober staat in het teken van de Black Achievement Month. Op 10 oktober vindt de voorstelling van de multi-getalenteerde Cherella Gessel plaats.

Op 11 oktober vindt jaarlijks het internationale Coming Out Day plaats. Dit is een dag waarop er extra aandacht wordt besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het “uit de kast” komen – oftewel de coming-out. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

YONIVERSE
Een intiem reinigingsritueel vindt plaats in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam. 

Over Cherella Gessel
Cherella Gessel leeft op de intersectie van afro-Caribisch, vrouw en queer zijn. Dit zorgt
regelmatig voor innerlijke conflicten in de westerse, patriarchische, kapitalistische, heteronormatieve en racistische samenleving waarin we leven. We zien hoe Cherella op zoek gaat naar healing en balans voor zichzelf, samen met gelijkgestemden. Cherella Gessel is een all-round performer. Zij combineert zowel teksttoneel als fysiek spel – in theater én film – met dans, spoken word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up.

In 2014 begon Cherella haar carrière als acteur, waarbij ze ontdekte dat theater de cohesie zou worden van alle disciplines bij elkaar. Vanuit haar eigen referentiekader begon zij met het maken van losse scenes en performances en werd ze o.a. daarmee onderdeel van verschillende voorstellingen. Bij platforms als Studio West, Bijlmerparktheater, DOX, Likeminds en de internationale Ballroom Scene heeft ze veel kennis opgedaan als makende, fysieke speler, schrijver, spoken word artiest, experimentele danser en meer.

Verder was Cherella ook te zijn bij AYA, IDFA, Fringe Festival Amsterdam, Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, Fashionweek Amsterdam, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines, fashion- en muziekvideo’s, nationale en internationale tv-commercials, films, études en fashionprojecten van o.a kunststudenten van academies, op regionale en nationale abri’s, in musea, exposities, theaters over het hele land en meer. Cherella creëert altijd vanuit haar eigen referentiekader, persoonlijke onderwerpen en interesses.

Zaterdag 10 oktober | Coming Out Day x  Yoniverse 

Ticket prijs : €10

20.00 uur | Inloop
20:30 uur | Aanvangstijd voorstelling
21.15 uur | Einde start nagesprek
21.30 uur | Eind

Adres: Prinsegracht 27, Den Haag

KOOP HIER JE TICKETS

Volg via: Facebook / Instagram

Black Achievement Month Den Haag is een samenwerking van: Diligentia & Theater PePijn, Het Nationale Theater, Filmhuis Den Haag, in het Koorenhuis, The Hang-Out 070, Powered By DeeDee, Orisun Studio’s, Verbalism en Beeld en Geluid Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.