zo 17 oktober - 20:00

Agenda, Spoken word

Black Achievement Month | Alstublieft, Zawadi

In Swahili betekent 'zawadi' geschenk. Dat is ook de naam die Daniëlle draagt op haar officiële papieren. Dus aan u allen, Alstublieft, Zawadi. Het is de debuut one-woman spoken word show van Daniëlle Zawadi.

Voor het eerst in een lange tijd heeft Daniëlle geen studenten OV-chipkaart meer. Het volwassen leven is hier en dat bestaat uit sollicitatiegesprekken. En zo ook een om een vriendschap aan te gaan. Voor een kleine club zal Daniëlle voordrachten en verhalen delen rondom vriendschap, ouder worden, womanism, zelfacceptatie en natuurkunde.

Over de makers
Daniëlle Zawadi staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Haar verhalen gaan veelal over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’. Ze is geboren in de Democratische Republiek Congo en opgegroeid in Nederland. Ze kaart maatschappelijke fenomenen aan en wat het betekent om ouder te worden. Ze won de derde plaats in de nationale Kunstbende categorie taal in 2017 en publiceerde in haar dertiende levensjaar haar eerste roman, ‘zoiets noemen we Ruzie’.

Nu heeft Daniëlle werken gepubliceerd op de Optimist, Hard//Hoofd, Wintertuin’s Notulen van het Onzichtbare en De Digi-Gids. Ze won tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform voor poëten in Den Haag te creëren: Het Zwarte Schaap, de winnaar van de Haagse C 2020. Daarnaast is ze coördinator van Poetry Cirle 070 en deelnemer van het Letterenfonds Slow Writing Lab 2021.

17 oktober 2021

Ticket prijs : €8

Tijd: 20.00 uur 

Adres: Prinsegracht 27, Den Haag

KOOP HIER JE TICKETS

Breng je binnenkort een bezoek aan het Koorenhuis? Lees hier meer over onze maatregelen en het coronatoegangsbewijs. 

Op www.bamdenhaag.nl is een compleet en actueel overzicht van het programma van Black Achievement Month Den Haag te vinden.