vr 6 november - 20:15

Concert, Jazz

Regentenkamer: Ben van den Dungen Quartet (geannuleerd)

Een van de meest succesvolle jazzinitiatieven van de laatste tijd is het ‘Tribute to John Coltrane’, een project van saxofonist Ben van den Dungen. Kom dat zien!

TRIBUTE TO JOHN COLTRANE

Het Ben van den Dungen Quartet is nog maar net van start gegaan met hun Tribute to John Coltrane tour maar het is nu al een weergaloos succes. De tijdloze muziek van een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden trekt volle zalen met een razend enthousiast publiek als resultaat.

Zo schrijft jazz magazine ”Jazzenzo”: Een van de meest succesvolle jazzinitiatieven van de laatste tijd is het ‘Tribute to John Coltrane’ project van saxofonist Ben van den Dungen. Inmiddels staan er bijna veertig concerten gepland, een hoeveelheid die in Nederland tegenwoordig eigenlijk niet meer voorkomt. Dat betekent ook dat de behoefte aan de muziek van de grote jazzvernieuwer omvangrijk is. Van den Dungen brengt geïnspireerde uitvoeringen van onder meer ‘Wise One’, ‘Mr Sims’, ‘Afro Blue’, ‘Like Sonny’ en ‘Spiritual’. Ook een ingekorte versie van de suite ‘A Love Supreme’ ontbreekt niet op het programma (jazzenzo, 2020).

Ben van den Dungen – sax

Miguel Rodriguez – piano

Marius Beets – contrabas

Gijs Dijkhuizen – drums

U kunt in de bekende Regentenkamer sfeer, met in acht nemen van de huidige 1.5m regels, genieten van onze concerten. Er zijn maximaal 50 tickets beschikbaar in deze nieuwe 1.5 m zaalopstelling.

Tickets kunnen uitsluitend in voorverkoop online gekocht worden.

Tickets: € 17,50

Het Koorenhuis heeft alle maatregelen genomen voor een veillig verblijf – lees hier meer

Vr 6 november – aanvang: 20:15

Dit concert is een samenwerking tussen ‘het Regentenkamer en het Koorenhuis’.