za 26 november - 20:30

Agenda, Events, Muziek

ProJazz: Aaron Parks – Little Big 26 november (GECANCELD)

Het concert van Aaron Parks, dat op zaterdag 26 november in Het Koorenhuis zou plaatsvinden, is helaas GECANCELD. Er wordt overleg gevoerd over een mogelijke andere datum. Informatie hierover volgt. Tickethouders krijgen bericht.

Aaron Parks vernoemde een album en zijn touring band naar een geliefd boek van hem, de fantasyroman Little, Big van John Crowley, een verhaal over lotsbestemming en passie. De pianist en componist laat zijn creatieve hart zingen door voortdurend nieuwe wegen in te slaan die de luisteraar meevoert in een fantasie van geluid en gevoel. Het is onmogelijk je te onttrekken aan de magie van Parks en zijn kwartet. “I want to cast a spell to lull you into a trance where you think you know where you’re going and then take you somewhere unexpected, almost without realizing how you got there”, stelt Parks. Zijn muziek is soms als chamber jazz, dan weer elektronisch of met invloeden uit hip hop en post-rock, maar tegelijkertijd is er een esthetiek die verwantschap toont aan de ECM-sound.

In Little Big speelt Parks met gitarist Greg Tuohey, de Telecaster-meester die even goed thuis is in jazz als in rock. Bassist Chris Morrissey is ook een buitenbeentje, hij is een songwriter en zanger die samenwerkte met zulke uiteenlopende talenten als Andrew Bird en Boy George, terwijl drummer Josh Dion de helft is van het bedwelmende synthesizerduo paris_monster. Voorwaar een kwartet waarin een intrigerende kruisbestuiving van stijlen en invloeden resulteert in een hoogst eigen identiteit.

Aaron Parks – piano
Greg Tuohey  – gitaar
Chris Morrissey – bas
Josh Dion- drums

“HET EENVOUDIGE GECOMPLICEERD MAKEN IS GEMEENGOED; MAAR HET GECOMPLICEERDE SIMPEL MAKEN, WAANZINNIG SIMPEL, DAT IS CREATIVITEIT.” – CHARLES MINGUS 

Luister naar dit album via Bandcamp

Biografie Aaron Parks

YouTube: Mix – Aaron Parks

TICKETS

Wanneer: Zaterdag 26 november
Tijd: 20.30
Locatie: Het Koorenhuis, in de grote zaal

Dit is een concertavond van ProJazz en In het Koorenhuis. Naast het concert in de Grote zaal is er een voorprogramma met Young Talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Fotocredits P.Stutter