vr 8 november - 19:00

Jazz

Aaron Parks & Little Big (USA)

“ProJazz in het Koorenhuis". Een serie met avondvullende programma’s én de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer. Dit keer met de Amerikaanse pianist en componist Aaron Parks.

(Foto: Deneka Peniston)

De Amerikaanse pianist en componist Aaron Parks (1983) rekt graag de grenzen van de jazz op en flirt veelvuldig met indie en hiphop. Op 25-jarige leeftijd maakte Parks grote indruk met Invisible Cinema. De BBC riep het album uit tot een van de beste albums van het jaar en JazzTimes haalde hem binnen als ‘nieuwe visionair’.

Little Big, zijn nieuwe band, kun je zien als een vervolg op Invisible Cinema, waarbij opnieuw de nadruk ligt op pakkende, verhalende songs vol melodie en eigentijdse ritmes. De bandleden brengen niet alleen hun ervaring mee uit jazz en improvisatiemuziek, maar ook uit elektronica, r&b en alternatieve pop en country.
Aaron Parks werkte onder meer samen met Kurt Rosenwinkel, Dhafer Youssef, Terri Lyne Carrington, Ambrose Akinmusire en Marcus Miller. Hij gooide hoge ogen met twee albums op ECM: een solo-piano-album en een trio-album met Billy Hart & Ben Street. Hij is ook een van de oprichters van James Farm, de band met Joshua Redman, Matt Penman en Eric Harland.Bezetting: Aaron Parks piano, Greg Tuohey gitaar, DJ Ginyard basgitaar, Tommy Crane drums.

Programma:

19:00 Aanvang Diner
19:15 Jong jazztalent (Foyer)
20:30 uur: Aaron Parks & Little Big (Grote Zaal)
21:45 uur: After-party (foyer)  ft. DJ Jazz Min Lau

Dinner & Jazz: Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Dinner ticket is inclusief 1 drankje.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders:
Tickets aan de kassa € 9,-, op vertoon van de pas;
Combiticket dinner & jazz (inclusief 1 drankje): € 21,-.

Reserveer uw combiticket
Voor een combiticket dient u in alle gevallen uw maaltijd tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert te bevestigen via info@projazz.nl.
In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Geef ook aan of uw voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is een drankje naar keuze inbegrepen. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

ONLINE TICKETS

KASSA OPEN: 18:45 

Dit concert maakt deel uit van “ProJazz in het Koorenhuis”: Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.