Vrije Academie | Kunstgeschiedenis

Onderwijs

Over deze aanbieder

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan 50 plaatsen in Nederland. In januari 2021 is het aanbod uitgebreid met VAthuis: een on-demand platform voor online kunst & cultuur colleges.

Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie. De missie is wat dat betreft dan ook ruim: het leven van mensen, jong & oud, verrijken door op inspirerende en bijzondere wijze onderwijs aan te bieden op het gebied van kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis en wetenschap.

  1. Colleges Introductie kunstgeschiedenis

Reis tijdens de Colleges Introductie kunstgeschiedenis in 10 colleges van de Griekse oudheid tot Ai Weiwei. Na afloop zie je verbanden én herken je periodes. Verrijk jouw museumbezoek! Op 22 september (20.00-22.00 uur) start de reeks in Het Koorenhuis.

  1. Colleges Introductie filosofie

Wat hebben de grote filosofen ons nog te zeggen? Laat u tijdens de Colleges Introductie Filosofie verbazen over hoe actueel en relevant hun theorieën zijn, van de klassieke oudheid tot nu. Onze docent introduceert de meest invloedrijke denkers en vraagstukken van de westerse filosofie. Op 20 september (10.00-12.00 uur) start de reeks in Het Koorenhuis.

  1. Colleges Filosofie voor de toekomst

Technologische innovaties (zoals genetische manipulatie, robots en nanotechnologie) roepen oude filosofische vragen in herinnering. Hoe kunt u deze ontwikkelingen met een openhouding bezien? De Colleges Filosofie voor de toekomst starten op 19 september (13.30-15.30 uur) in Het Koorenhuis.

  1. Colloquium Kunstgeschiedenis semester 1

Een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis? Start dan met dit colloquium bestaande uit 4 inspirerende semesters! De collegestof is gebaseerd op de propedeuse Kunstgeschiedenis aan de Nederlandse universiteiten. Tijdens semester 1 komen Egypte, de Griekse oudheid, de Romeinse oudheid, vroegchristelijke kunst, het Oost-Romeinse Rijk en Byzantium aan bod.

Op 19 september (20.00-22.00 uur) start semester 1 in Het Koorenhuis.

 

Schrijf nu in met €17,50 korting! Kortingscode: KOORENHUIS (geldig t/m 25 september). Meer info: www.vrijeacademie.nl/denhaag

Neem contact op

Volg op social media