Annette Schenk

Muziek

Over deze aanbieder

Annette is een zeer ervaren (bas)klarinetdocente die naast haar eigen lespraktijk in Den Haag lesgeeft aan The Residents en de Symphonic Seniors, beiden educatieve projecten van het Residentie Orkest. Bij The Residents krijgen kinderen uit o.a. de Haagse Schilderswijk de kans om op school een instrument te leren spelen en samen met andere kinderen op te treden in het leerorkest. Het project de Symphonic Seniors richt zich juist op de participatie van ouderen. Niet alleen door te luisteren naar muziek, maar juist door samen muziek te maken. Sinds 2015 is zij tevens als klarinetdocent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut/Codarts.

Over het lesgeven
Mijn lespraktijk kenmerkt zich door een grote diversiteit. De leeftijd van mijn leerlingen varieert van 6 tot 87 en alles wat daar tussen zit. Van ambitieuze tieners die in de grote Haagse jeugdorkesten spelen tot 60-plussers die na jaren hun instrument weer oppakken en jonge kinderen die hun allereerste noten blazen.

Het uitgangspunt van de lessen is altijd wat de leerling van mij wil leren. Dat betekent dat ik niet vast houd aan één bepaalde methode, maar deze afstem op de vraag van de leerling. Hoewel de meeste leerlingen privéles volgen heb ik ook ruime ervaring met het geven van groeps- en duolessen. Kortom, of je nu al jaren speelt en toe bent aan een nieuwe uitdaging, of in een opwelling een klarinet op marktplaats hebt gekocht en je nu geen raad weet, ik kan je zeker verder helpen.

 

Neem contact op

Volg op social media