Kilkenny School of Irish Dance

Dans & Beweging, Kids

Over deze aanbieder

Ierse dans bestaat uit twee verschillende vormen: dansen met de zogenaamde ‘soft shoe’ (een soort balletschoen) en dansen met de ‘hard shoe’ (een soort tapdance schoen). Nieuwkomers beginnen met de ‘soft shoe’. Om te beginnen heb je dikke sportsokken nodig en comfortabele sportkleding. Nadat dansers de basis van de ‘soft shoe’ onder de knie hebben gekregen, zullen de ‘hard shoe’ technieken en ritmes aan bod komen.  

De lessen worden gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn ook lessen speciaal voor volwassenen. De dansers worden na korte tijd aangemoedigd om mee te doen aan lokale wedstrijden en optredens. 

Lessen worden gegeven door Sean Kilkenny in het Koorenhuis op woensdag en zaterdag: 

Woensdag:
17.00-18.00: beginners
18.00-19.00: primary/intermediate
19.00-20.00: intermediate/open 

Zaterdag:
12.00-13.00: beginners (volwassenen)
13.00-14.30: primary/intermediate
14.30-16.00: intermediate/open

 

De Kilkenny School of Irish Dance heeft een serie van acht instructievideo’s gemaakt, waarin de dansers samen met dansleraar Sean Kilkenny stap voor stap verschillende basispassen laten zien van een aantal traditionele Ierse dansen. Ga de uitdaging aan om één of meerdere dansen onder de knie te krijgen.  Stuur een filmpje van je dans naar chairdeksid@gmail.com), en maak kans op 6 weken lang gratis dansles in de dansstudio in Het Koorenhuis! Inzenden mogelijk t/m 15 juli 2021Check de eerste video’s op het Chairde KSID YouTube kanaal.

 

 

Neem contact op

Volg op social media