Schrijversvakschool

Cultuur, Onderwijs

Over deze aanbieder

Schrijfcursus Kort verhaal:

Doel van deze schrijfcursus is je op enthousiasmerende wijze aan te zetten tot de afronding van een verhaal. Via opdrachten leer je hoe je efficiënt verhalen kunt schrijven. Hoe zit een literair verhaal in elkaar? Wat mag blijven staan, en wat kan beter worden geschrapt?

Aan de orde komen onder meer: de ontwikkeling van de plot, de spanningsboog van het verhaal, de uitbeelding van personages, het schrijven van dialogen, de functie van suggererend taalgebruik en het opzetten van het verhaaldecor. Het lezen en bespreken van elkaars werk is deel van de lesstof.

Schrijfcursus Schrijftraining:

In deze algemene introductie van literaire technieken krijg je korte opdrachten die uitdagen en die je laten ontdekken hoe ver je literaire mogelijkheden reiken. Vooroordelen gaan overboord, de creatieve durf wordt aangespoord en het vertrouwen in de fantasie hersteld.

Deze schrijfcursus richt ook volop de aandacht op specifiek materiële problemen, zoals woordkeuze, beeldspraak, stijl, zinsmelodie en genre-principes. Niet het eindproduct is tijdens deze schrijfcursus het doel, maar de oefening. Je zult in diverse toonsoorten en stijlen leren schrijven, vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk leer je bovendien hoe je kritiek constructief kunt benutten.

Kortom:

Voor beide cursussen geldt, dat er 8 bijeenkomsten zijn van 3 uur, kosten 475 euro. Maximaal 10 deelnemers. Beide cursussen worden twee keer per jaar in het Koorenhuis aangeboden, in de herfst en in het voorjaar en is geschikt voor iedereen die zin heeft in het schrijven van korte verhalen (fictie) of zijn literair-creatieve stem wilt ontwikkelen. 

Data, tijden en docent: https://schrijversvakschool.nl/schrijftraining

Neem contact op

Volg op social media